Ambachtelijk
timmerwerk

 

Wij bedenken, bouwen en creëren

 

copyright © - mooke.nl

De kwaliteit van kozijnen is voor het bouwen en renoveren van gebouwen erg belangrijk. Het is de kern van het huis of gebouw.

Daarom werken wij alleen met hout van topkwaliteit en worden onze kozijnen gemaakt volgens de voorschriften van het KOMO-keurmerk.

 

Compleet afgewerkte raam- en deurkozijnen

De mogelijkheden voor de kozijnen voor jouw project zijn groot. We maken raam- en deurkozijnen voor zowel binnen als buiten. Maar ook maken we ze in elk gewenst model, van veel verschillende houtsoorten en altijd op maat. Van erker tot draaikiep- en toogkozijnen, geen uitdaging is te groot. En zoals onze klanten van ons gewend zijn, zorgen wij voor de complete afwerking. Van hang- en sluitwerk tot een kant- en klare erker.

 

Specialist in draaikiepkozijnen en toogkozijnen

Wij leveren naast binnen- als buitenkozijnen, voor standaard ramen en deuren, ook houten kozijnen voor draaikiepramen en toogkozijnen. Een draaikiepraam is een raam dat zowel kan draaien als kiepen. Dit biedt voordelen. Zo kunt u zowel de binnen- als buitenkant goed schoonhouden. In de kiepstand kunt u goed ventileren, zonder dat u het risico heeft op inwateren. De ramen kunnen goed beveiligd worden tegen inbraak. Met onze jarenlange ervaring en vakkennis maken we ook graag uw toogkozijnen. De specifieke ronding in de bovenste dorpel vraagt specialistische kennis. Kennis die wij bij Brünken Timmerwerken in huis hebben. De ramen zijn in vrijwel alle afmetingen en glassoorten te verkrijgen. Het houten kozijn heeft een nette, mooi afgewerkte uitstraling. Er zitten namelijk geen scharnieren in het zicht.

 

Kozijnen voor monumentale panden

Monumentale panden moeten vaak aan bepaalde voorwaarden voldoen die gemeente of monumenten commissies voorschrijven. Deze panden moeten als bestaand worden gerenoveerd. Dit betekend dat de kozijnen als bestaand en van het zelfde materiaal terug moet.

 

Met onze jaren lange ervaring in het renoveren van monumentale panden hebben wij een aardige data base opgebouwd met de speciaal op maat gemaakte beitels zodat we de oude kozijn profilering terug krijgen zoals het ooit was, maar dan wel met de moderne technieken van nu zoals draai-kiep beslag of isolatieglas.

 

Overweegt u nieuwe kozijnen te laten plaatsen of heeft u interesse in de mogelijkheden van onze draaikiepramen, toogramen of monumentale kozijnen? Kijk dan eens op onze Facebookpagina om een indruk te krijgen van ons eerdere werk. U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen, zodat wij u kunnen informeren over de mogelijkheden bij u thuis of op kantoor.