Ambachtelijk
timmerwerk

 

Wij bedenken, bouwen en creëren

 

copyright © - mooke.nl

Veel vragen zijn ons al eens gesteld. Deze hebben we met de antwoorden op een rij gezet. Misschien staat jouw vraag er ook tussen.

Vaak krijgen wij de vraag gesteld wat de garantie is als de kozijnen donker geschilderd worden. In principe zijn de kleuren in 3 klasse ingedeeld. Lichte kleur, middel donkere kleur en donkere kleur.

• Lichte kleur < 38 graden • Middel donkere kleur 38 – 65 graden • Donkere kleur > 65 Graden

Voor klasse 3 oftewel donkere kleuren zijn meestal zonder garantie. De voornamelijkste reden is dat de temperatuur hoger wordt dan 65 graden waardoor deuren, schuifdeuren, ramen extra veel werking hebben. Dit heeft een nadelige invloed op hang- en sluitnaden en het functioneren van het hang- en sluitwerk. Deuren die de hele dag in de zon staan kunnen soms wel 5-7 mm smaller worden of meer dan 8mm kromtrekken.

Daarnaast hebben donkere kleuren een snellere verwering. Waardoor het onderhoud intensiever is. Dit geld voor zowel houten kozijnen, kunstof kozijnen als aluminium kozijnen.

Als de draaikiep raam niet goed functioneert ga dan vooral geen extra druk uitoefenen op de raam kruk hierdoor zou het beslag kapot kunnen gaan. Meestal is dit snel te verhelpen door de raam in de hoogte te verstellen. Het inbusboutje zit boven aan de scharnieren in het draaiende gedeelte. ( 1 slag per keer)

De sluitkommen staan te zwaar afgesteld. De sluitkommen kunt u lichter en zwaarder instellen door de torx schroeven 1 tikje los te draaien en met een platten schroevendraaierin het sleufje te draaien naar links of rechts.

Stel de sluitplaat strakker in, door de schroefjes los te draaien. Op de kopse zijden ziet u een klein schroefje, draai deze in om strakker af te stellen.

Onze medewerkers komen op de afgesproken dag naar u, zij zullen de situatie bekijken en vervolgens zullen zij als eerste beschermende maatregelen treffen zoals het afdekken van de vloer, meubels, radiators enz… de bestaande kozijnen worden gedemonteerd waarna de nieuwe kozijn wordt gemonteerd en afgewerkt. Iedere avond zullen de openingen dicht zijn, zodat u nooit met een open raam blijft zitten. De werknemers zullen het meeste afval meenemen, zodat u zelf alleen nog hoeft te stofzuigen.

Ja, dat is een specialiteit van ons door de jaren ervaring in de renovatie van de monumentalen panden in de Venloosche binnenstad.

Ja, onze klantenkring bestaat hoofdzakelijk uit particuliere klanten.

wij maken de kozijn voornamelijk van Meranti Bukit dit is een kwalitatief goede hout soort voor het maken van kozijnen, deuren en vleugels. Maar anderen hout soorten zijn ook mogelijk.

 

 

Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier.